gore unutra

Ispravno postupanje s djetetom - "Baby handling"

logo mali

 

Udruga roditelja djece s oštećenjem vida i dodatnim poteškoćama u razvoju Oko izdala je edukativan priručnik ”Ispravno rukovanje s djetetom - baby handling”. Ovaj priručnik je veoma koristan materijal kojim se mogu služiti roditelji sve djece, a posebice neurorizične i djece s neurorazvojnim smetnjama. Preporučenim ispravnim postupcima potiče se normalan cjelovit razvoj djeteta te se eliminiraju sekundarni štetni čimbenici okoline, dok su u slučajevima djece s poteškoćama korisna dopuna terapijskim postupcima.

Važno je ispravno se ophoditi s djetetom jer se tako djetetovu mozgu stalno šalju informacije o pravilnim položajima i kretnjama, pa tako i nesvjesno dijete vježba cijeli dan.

Ipak, potrebno je naglasiti kako ovaj tekst i slike služe kao svojevrsno osvješćivanje i univerzalne upute kako postoji i drugi način ophođenja s djetetom. Naime, ne postoje jedinstvene preporuke jer je svako dijete jedinstveno i njemu se prilagođavaju osnovni obrasci, stoga je uvijek potrebna konzultacija s fizioterapeutom oko načina koji odgovara Vašem djetetu u skladu s njegovom dobi, razvojnim statusom i dijagnozama djeteta.

 

Cijeli priručnik je dostupan na stranici udruge Oko na linku: http://www.udruga-oko.hr/wp-content/uploads/2016/05/1_baby_handling_round_finale.pdf

 

 

11

Kontakti

+385(0)21 539 029
+385(0)91 739 70 70

info@claritudo.hr

 Don Frane Bulića 164
21 210 Solin

facebook logo png

 

 

 

 

 

©2024 Claritudo. Sva prava pridržana. Designed By Meridies